Chrome'un Donanımsal Hızlandırma Özelliğini Açın


Varsayılan ayarlarda kapalı olarak gelen bu özelliği kolaylıkla açıp tarayıcınıza hız katabilirsiniz.

Birkaç gün önce gerçekleştirdğim FishIE Tank testinde kötü bir performans sergileyen Chrome, donanımsal hızlandırma seçeneği etkinleştirildiğinde, 250 balık atılan akvaryumda 36 FPS değerine ulaşmayı başarıyor. Bu değer ile her ne kadar Internet Explorer ve Firefox'un gerisinde kalsa da Chrome'un donanımsal hızlandırma kapalı iken 250 balıklık testte aldığı 7 FPSdeğerinden oldukça yüksek.

İstediği noktaya ulaşamasa da iyi bir başlangıç.

Henüz geliştirilme aşamasında olduğundan bu seçenek varsayılan olarak kapalı geliyor. Bu yüzden yaptığım testte bu seçeneği kullanmadım. Chrome ve Chromium'un 7. sürümlerinden itibaren aşağıdaki metni adres satırına yazdığınızda geliştirilmekte olan özelliklerin bulunduğu bir sayfa açılacak.
about:flags
Eski sürümler için:
about:labs

Açılan sayfada GPU Accelerated Canvas 2D özelliğini bulun ve Etkinleştir düğmesine tıklayın. Tarayıcınızı yeniden başlattıktan sonra donanımsal hızlandırma aktif olacak. Şayet sorunla karşılaşırsanız yine aynı sayfadan bu özelliği iptal edebilirsiniz.
Güncelleştirme:
Yeni Chrome sürümlerinde donanımsal hızlandırma özelliği birkaç ayara bölünmüş durumda. GPU compositing on all pages özelliğini Enabled yaparak GPU hızlandırmasını açabilirsiniz. Aynı zamanda Disable accelerated 2D canvas ayarının da kapalı olduğundan emin olun. Aksi halde yazılımsal hızlandırma kullanılacaktır. Hızlandırmayı hemen görmek için tarayıcınızı donanımsal hızlandırma testlerine tabi tutabilirsiniz. Örneğin FishIETank. Chrome'un ekran kartınızı gerçekten kullanılıp kullanılmadığını merak ediyorsanız testler sırasında GPU-Z uygulamasında ekran kartının yük durumunu izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.