Blogger Seo optimizasyonu nasıl yapılır ? (SEO Optimize)



Her ne kadar bende bu konuda uzman olmasamda seo hakkında bildiğim ufak teknikleri sizlerle paylaşmak istedim.Seo kelime manasıyla Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonu olarak adlandırılır.Arama motoru robotunun sitenizin içeriğini algılamasına insanların sitenize kolayca erişmesini sağlar.Blogger seo bakımından bir çok özelliği hazır olarak içinde bulunduran bir sistemdir.Aşağıda göstereceğimiz teknikler ek olarak uygulanabilir.

1. Teknik : Blogger yönetim panelimizden sırasıyla "Tasarım" sonrada alt sekme olan "HTML Düzenle" seçeneğine tıklıyoruz ve CTRL+F komutunu kullanarak aşağıdaki kod parçacığını aratıp yerini buluyoruz.



<b:include data='blog' name='all-head-content'/> 


Arattığımız kodu bulduktan sonra altına aşağıda verilen kod parçacığımızı yapıştırıyoruz.

 <meta content='SİTE AÇIKLAMASI' name='description'/> <meta content='KEYWORD ETİKET BURAYA' name='keywords'/> <meta content='ADINIZ BURAYA' name='author'/>  

Yapmamız gerekenler bundan ibaret fakat yapıştırdığımız koddaki bilgileri kendi sitemize göre ayarlamalıyız.

2.Teknik
Blogger yayınlarımızda normalde başlıklar şu şekildedir.
Site Başlığı- Yazının Başlığı

Google'ın sevdiği başlık tipi ise ;
Yazı Başlığı - Site Başlığı
Aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdiğimizde artık başıklarımız google robotunun sevdiği şekilde gözükecek.Aşağıdaki kod parçacığını tekrardan aratarak nerede olduğunu buluyoruz.


<title><data:blog.pageTitle/></title> 

Arattığımız kodu bulduktan sonra aşağıdaki ile değiştiriyoruz.

<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/>-<data:blog.title/></title> </b:if> 


Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonra şablonumuzu kaydediyoruz.Artık bizim blogger sitemiz ufak bir optimizasyon geçirmiş durumda bunun etkisini elbet göreceksiniz.Ama unutmayın ki en önemli seo tekniği özgün içerik yayınlayarak olur.















Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.