Facebook videolarını blogger'a ekleme | Facebook Embed Code (iframe)


Sosyal bir karakterseniz Facebook ağında bulunan bir çok video'yu blogunuzda da paylaşmak isteyebilirsiniz. Bu yüzden blogunuzda kullanmanız gereken Facebook'a özel embed koları mevcut. Bu kodları blogunuza ekleyerek videoları oynatma imkanına sahip olacaksınız. Buyurun nasıl olduğunu hep beraber inceleyelim.

1. İlk olarak Facebook'tan bir video seçiyoruz. Resimde de olduğu gibi seçtiğimiz video'ya sağ tıklayarak "Show Video URL" (Video Linkini Göster)'e tıklıyoruz.

2. Şimdi ise karşımıza çıkan URL'i kopyalıyoruz.

3. Kopyaladığımız bu linki Facebook Plugins sayfasında ki Embedded Posts  sayfasında bulunan URL of post yazısının altında bulunan linki silip önceden kopyaladığımız kodu bu kodun yerine yapıştırıyoruz.

4. Daha sonra altta bulunan kodu al'a butonuna basıyoruz ve karşımıza aşağıda ki gibi iki takım kodlarının bulunduğu alan gelecek. Bu kodlar sitenizde videoların oynatılması için gereken kodlar. Resimde hemen Üstte bulunan kodu blogger'ınızın şablon kısmındaki <body>   kodunun altına yapıştırın.

5. Şimdi ise altta ki resimde görüldüğü üzere IFrame'e tıklıyoruz. Bu kod ise yazı içerisine eklemeniz gereken IFrame kodu.

6. Bu kodu'da ekledikten sonra yazımızı başlık, etiket, açıklamasını yazdıysak yayınlamaya hazır hale getirmişiz demektir. İşte Sonuç:



Aşağıda ki önizleme'de bulunan işaretli kısımlar ekleyeceğiniz video'nun boyutlarını yani genişlik ve uzunluk değerlerini içerir. Blogunuza göre videonuzun height(uzunluk) ve width(genişlik) olarak ayarlayabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.