Programsız Twitter otomatik takip etme (Auto Follow)

Bildiğiniz  gibi  son zamanlarda  sosyal ortamlarda  popüler  olmak  kimileri için vazgeçilmez  bir  hobi  olmaya başladı. Aslında  Twitter  ile uzaktan yakından alakası olmayan biriydim. Bir websitesi  sahibi olunca site içeriklerinin insanlara  daha kolay duyurulabilmesi için sadece Google ile yetinmek Google’nin yeni algoritmaları yüzünden mantıksız  bir hal  almaya başlamıştı. Bu yüzden sosyal ortamlarda da bir şekilde  güçlü  bir bağımız olması şarttı.
Twitter’da takipçi  sayınızın yüksek olabilmesi için yapabileceğiniz üç yol vardır. Birincisi  Twitter’a reklam vermek. İkincisi ünlü biri olmak. Üçüncü seçenek biraz  sıkıcı  ama  başka  çare yok para ödemek istemiyorsanız bu yola başvurmanız gerek. Siz başkalarını takip ettiğinizde başkalarıda  sizi  takip  eder. Aynı Facebook’ta arkadaş eklemek gibi  düşünün. Siz  birini arkadaş olarak eklersiniz o da kabul eder ve her ikinizinde  listesinde  arkadaş olarak görünür. Tabi Twitter’da  durum biraz farklı. Siz  birini takip ediyorsanız o kişinin illa sizi  takip etme gibi bir mecburiyeti  olmuyor. Ortalama  günde 2000 kişi takip ederseniz  bu 2000 kişiden en az 500’ü sizi geri takip eder.  Kızlarda bu oran biraz daha fazla ve ortalama 2000 kişiden 1000 kişi  mutlaka  sizi takip eder.
Twitterda takip etme  sınırı  takipçi  sayınızla  eşit bir  oran  diyebiliriz. 100.000 takipçiniz varsa  eğer sizde 100.000 kişi  takip edebilirsiniz.  Yeni açılan bir hesapta  bu limit 2000 kişi kadardır. Hergün 2000 kişi ekleyip tekrar tekrar  silmek kolay iş değil. Hele hele mouse ile  tek tek takip  etmek ve bırakmak normal bir insan evladının yapabileceği bir iş değil. Dokunmatik cihazlarda biraz  daha kolay ve oturduğunzu yerden tık tık yapmak fazla  zahmet  olmayan bir iştir.
Bu zırvalıklardan kurtulmak için kolay  yoldan takip etme ve takipçi silme  gibi  bir kaç tane uygulama da denememize  rağmen elimize  olumlu bir sonuç geçmedi. Siz siz  olun sakın hesabınıza  erişim  sağlayan uygulamalar  kullanmayın. Bu uygulamalar  yüzünden hesabınızın askıya alınması  an meselesidir. Zaten çoğu uygulamada  belirli bir limitten sonra  para talebinde bulunurlar. Hem hesabın askıya alınmasına sebeb ol  hemde para iste. Bu da  bana dolandırıcılık gibi geliyor.
Sanırım  konuyu  biraz fazla  çevirdim ama buraya  kadar  anlattıklarım kimileri için faydalı olabilecek bilgilerdi. Bu  sayede  birçok kişi neden hesabının askıya alındığını ve kaç kişi takip edebileceğinide öğrenmiş oldu. Gelelim asıl meselemize. Twitter’da  program yada  uygulama kullanmadan otomatik takip  etme  veya  otomatik takibi  bırakma diye birşey mümkün müdür ?
Sorumuzun cevabı  Google Cherome ve Mozilla Firefox  sayesinde  “EVET”.   Google Cherome  yada mozilla Firefox’ta  sayfayı sağ tıklayıp açılan pencerede  öğeyi denetle  linkine  tıklandığında tarayıcının alt kısmında  websayfa kodlarının olduğu bir  bölüm açılır. Bu sekmede Console  adlı link tıklandığında  açılan pencerede  JavaScript kodlar yardımıyla  websayfası içeriğine müdahele  etmek  mümkündür. İlk denediğim JavaScript kod takip  edilecek olan listeyi otomatik takipettiği gibi listeyide  otomatik aşağı kaydırarak çok büyük bir zaman kazandırıyordu. Ama  belirli bir süreden sonra Twitter  uyarı vererek takip  JavaScript kod yardımı ile takip etmenizi  engellediği gibi  ertesi gün bunların tamamını da  siliyordu.
Birde bunun jQuery ile hazırlanmış olan kod örneği de var. JavaScript kod örneği takipçilerini takip etmek istediğiniz kişinin bütün takipçilerini otomatik takip ederken  jQuery  kod ile hazırlanmış otomatik takip etme sadece  tarayıcı ekranında görünen kişileri  takip ediyor. Baya komik bir cümle oldu sanki. Tekerleme diye yayınlasaydım daha mantıklı olurdu.

En Yeni Takip Etme Kodu

9 Mart 2018 Cuma
Her seferinde daha yeni ve daha iyi bir kod paylaşırken eski kodları da buradan kaldırmamaya özen gösterdiğim, yazının sonlarının çöp olmasından baya belli oluyor. Bu sefer eklediğimiz kodda Twitter engelinden dolayı biraz değişiklik yaptım. Bu kodu kullanırken bilgisayarı açık bırakıp gitmeniz gerekecek çünkü çok yavaş çalışacak şekilde ayarladım. Çok uzun süredir Twitter ile alakam pek kalmadığından dolayı haliyle kodları da deneyemiyor ve engele takılmamak için en uygun olan sürenin de ne kadar olduğunu bilmiyorum. Siz değerli arkadaşlarım kimi zaman ben yokken kod paylaştınız ve kimi zaman da yorumlara katkıda bulundunuz kendi siteniz gibi. Bu isteğimi de çok görmeyip kaç saniyede bir takip edilmesi gerektiğini de söylerseniz çok makbule geçeceği gibi kodlardaki süreleri de sizin için ayarlarım. Fena ticaret sayılmaz söylemesi sizden, yapması benden. Evet gel gelelim şu yeni kodumuzun nasıl çalıştığına. Yine her zamanki gibi consol alanına yapıştırıp enter tuşuna basıyorsunuz. Sonrasında karşınıza kaç kişinin takip edilmesi gerektiğini soran bir pencere açılıyor. Açılan pencerede 10 yazan yere kaç istiyorsanız yazabilirsiniz. Her 5 saniyede bir defa takip et butonuna tıklıyor ve 90 saniyede bir sayfayı aşağı kaydırıyor. Yani anlayacağınız o sayfa kaydırma zahmetleriymiş, sayfa fazla kaydı engel atılacakmış gibi şeylerden de tamamen kurtuluyorsunuz. Tak fişi çalıştır herkese hayırlı olsun cümleten :)

$(function(){
sayac = window.prompt("Kaç kişiyi takip etmemi istersin Sultanım?💂‍", 10);
sayac = parseInt(sayac);
following = 0;
scrolled = 0;
$('body').append('<div id="mintikcom-takip" style="position: fixed; width: 200px; height: 72px; padding: 14px; left: 14px; bottom: 14px; background-color:rgba(0,0,0,0.8); color:#fefefe; line-height: 28px; font-size: 12px; border-radius: 5px; z-index: 999999;"></div>');

var log = function(c, f) {
$('#mintikcom-takip').html('Şu ana kadar takip edilen kişi:'+f+'/'+c+'<div style="text-align: right;"><a href="https://www.mintik.com/2013/10/30/programsiz-twitter-otomatik-takip-etme-auto-follow.html" target="_blank" style="color: #efefef; text-decoration: none;" rel="noopener noreferrer">Mintik.com - Kocaman Gülümseyin <p>😁</p></a></div>');
}
var follow = function() {
log(sayac, following);
if(following < sayac) {
var $btns = $('.GridTimeline .not-following .js-follow-btn');
if($btns.length) {
$btns.eq(0).click();
following++;
scrolled = 0;
setTimeout(function(){
follow();
}, 5000);
}
else {
scrolled++;
if(scrolled > 3) {
alert('Takip edilecek kimse kalmadı Sultanım 💂‍');
return;
}
$(window).scrollTop(999999);
setTimeout(function(){
follow();
}, 90000 * scrolled);
}
}
else {
alert('Görev Tamamdır Sultanım 💂‍');
}
};
follow(0, false);
});
Takip Etme
javascript: var followers = $(".not-following");
var user = $(".current-user a").attr("href");
var unfollowed = localStorage[user + "-unfollowed"] || "[]";
unfollowed = JSON.parse(unfollowed);
var j = 0;
var follow = function(e) {
    if (e < followers.length) {
        var t = 500;
        if ($.inArray($(followers[e]).data("user-id"), unfollowed) == -1) {
            $(followers[e]).find(".follow-button").click();
            j++
        } else {
            t = 500
        }
        setTimeout(function() {
            follow(e + 1)
        }, t)
    } else {
        alert(" " + j + " kisi takip edildi!!")
    }
};
if (confirm(" " + followers.length + " kisi takip edilsin mi?")) {
    follow(0)
}
Takibi bırakma (HIZLI)
setInterval(function () {
    t = $(".following").find(".follow-button");
    if (!t[0]) {
        window.scrollTo(0, $(document).height());
    } else {
        console.log(t.attr("class"));
        t.trigger("click");
    }
}, 1000)
Takip etmeyenleri takibi bırakma

setInterval(function() {
  $(".FollowStatus").each(function() {
    $(this).parents(".Grid-cell.u-size1of2.u-lg-size1of3.u-mb10").remove();
  });
  $("div:not(.not-following) > .user-actions-follow-button").click();
}, 20000);
setInterval(function() {
  $(".Grid-cell.u-size1of2.u-lg-size1of3.u-mb10").remove();
}, 30000);
setInterval(function() {
  window.scrollTo(0, document.body.scrollBottom);
}, 5000);
setInterval(function() {
  window.scrollTo(0, document.body.scrollHeight);
}, 1000);





Kaynak
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.