Shakira - Can't Remember to Forget You ft. Rihanna




İspanyol basını: RTÜK, Shakira ve Rihanna’dan daha erotik


İspanyol gazeteleri, RTÜK’ün Shakira ile Rihanna’nın ‘Can’t Remember To Forget You’ şarkısının video klibini yayınlayan kanallara ceza kesmesini eleştirip, RTÜK’ün karardaki açıklamasının klipten daha erotik olduğunu yazdı.RTÜK’ün kararındaki ‘eşcinselliği çağrıştırıyor’ gerekçesini haberleştiren ABC, La Razon ve El Mundo gazeteleri, Türkiye’de eşcinselliğin hâlâ bir ‘hastalık’ olarak görüldüğüne de vurgu yaptı.



ABC gazetesi, RTÜK’ün karar gerekçesindeki ‘klipte Shakira’nın, bir yatağın içerisinde ellerini sık sık bacaklarının arasına götürdüğü, iki kadın sanatçının aynı yatağın içerisinde, son derece açık saçık giysiler ve ritmik hareketlerle kıvrıldıkları’ sözlerini hatırlatıp RTÜK’ün kendi erotikliğini eleştirdi.



Hükümet de Cem Keçe gibi düşünüyor



La Razon gazetesi eşcinselliği doğaya aykırı olarak görüp ailelerin hatalarına bağlayan ve RTÜK kararında imzası bulunan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Cem Keçe‘den bahsedip hükümetin de aynı şekilde düşündüğünü belirtti.



El Mundo gazetesi ise klibin şimdiden YouTube’da 270 milyon kez izlenmiş olduğunu belirtip çocuklara nasıl olumsuz örnek oluşturabileceğini sordu.



Para cezası!



RTÜK, ‘Can’t Remember To Forget You‘ klibini yayınlayan Dream TV, Kral TV ve Show TV‘ye ‘eşcinselliği çağrıştırdığı‘, ‘çocuk ve gençler için olumsuz rol model‘ oluşturabileceği gerekçesiyle para cezası kesmişti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.