AliExpress kargo takibi nasıl yapılır? / AliExpress Kargo Takip Siteleri

₻ AliExpress’ten alışveriş yaptınız ve kargo takip kodunuzu bilmiyorsunuz. Bunu öğrenmeniz için satıcının öncelikle ürünü kargolaması lazım. Siparişi verdiniz. 24 saat içinde ödemeniz onaylanır. Genelde ertesi gün sipariş onaylanıyor ve hazırlık aşamasına giriyor. Hazırlık aşamasını görerek almanıza rağmen bilmediğinizden ya da dikkat etmediğinizden “satıcım halen kargolamadı” şikayetleri gelebiliyor. Aşağıdaki ekran görüntüsünde “ships out with in 3 business days” ibaresini fosforladım.
İşaretli alan 3 iş günü belirtir. Bu süre içinde satıcının paketlemesi gerekmektedir. Bu süre içinde bazen yetiştiremiyorlar buna ek süre verebilirsiniz. Mobil uygulamada da bu ibareler mevcuttur.

Satıcının siparişinizi kargoladığını düşünürsek aşağıdaki gif animasyondan kargo kodunuza ulaşabilirsiniz.



● AliExpress Kargo Takip Siteleri ●

AliExpress Shipping Method: AliExpress sistemiyle uyumlu AliExpress adı altında geliştirilen genelde China Post Registered Air Mail yöntemini kullanan bir üst markadır. Aracı gibi işlem görür. AE ile biten kodun takibi PTT ile yapılamamakla birlikte elinizdeki kodu bu ekranla sorduladığınızda CN ile biten, PTT ile sorgulama yapabilmenize yarayan kod siz karşınıza gelecektir.


YUN Express (YT) Tracking: AliExpress’te kullanılan pek tercih edilmese de kendi kargo takip sistemi bulunan bir yöntemdir. Kendi takip sisteminde kargo aşamalarını bire bir ekrana yansıtmaktadır. Kullanıcılardan henüz YUN için hızlı/yavaş ya da “takip bilgisi yanlış” şeklinde bilgi gelmemiştir.


Singapore Post 4px: Singapore kargo sistemi, AliExpress.Com üzerinde satıcıların kullandığı yöntemlerden biridir. PTT tarafından takibi yapılmamaktadır. Aşağıdaki ekrandan kargonuzu sorgulayabilirsiniz ancak formun devamında güvenlik kodu girmeniz gerekmektedir.
Shipping Sellers Method: Satıcının kendi gönderi methodu olan bu method da satıcı istediği kargo yöntemi ile size gönderi yapabilir. Ürün değerliyse ve çabuk ulaşmasını istiyorsa DHL, UPS kullanabilir, orta zamanda gitsin istiyorsa EMS, PostNL kullanabilir. China Post Small Packet Plus ile takipsiz şekilde de siparişinizi size ulaştırmaya çalışabilir. Bu sebeple 17Track gibi sistemleri kullanabilirsiniz.



China Post: China Post kargolama yöntemi Çin’li satıcılar tarafından çok tercih edilen, AliExpress üzerinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdir. China Post Registered Air Mail yöntemi biraz daha masraflı ve kargo takibi PTT tarafından da görünen bir yöntemdir. China Post Small Packet Plus yöntemi ise ucuz diğer yönteme göre daha yavaş olan yöntemdir, takibi yoktur. Bu nedenle kaybolma, çalınma ihtimali de vardır. Bu tür ihtimallere karşı AliExpress’te koruma sürenize dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki sorgulama alanından tüm China Post Registered Air Mail kargosunu takip edebilir, takipsiz kargoları da Çin içerisinde takip edebilirsiniz.

PostNL: Post NL firması Çin’deki paketlerinizi Hollanda üzerinden ülkenize ulaştıran kargo şirketidir. China Post, AliExpress Shipping Method gibi şirketlere göre daha hızlı sevkiyat gerçekleştirir. Genelde elektronik ürün teslimatlarında PostNL tercih edilir. Ülkemizde de takibi vardır. PTT sistemiyle birebir uyumludur.



Pos Malaysia: Malezya’nın en büyük kargo şirketidir. Ülkemizde tabiki devamını PTT teslim alarak müşterilere paketleri ulaştırmaktadır. Bu sistem takipli olmasına rağmen satıcılar tarafından pek sunulmadığından ulaştırma süresi hakkında bilgi veremiyoruz.
Yawen: YAWEN kargolama yöntemi de son zamanlarda kendini AliExpress üzerinde gösteren bir sistem, kullanılış itibari ile sistem üzerinde yine AliExpress Shipping Method’daki gibi hizmet sunuyor. Yani gerçek firmaları kullanıyor. Kargo takibi yapılsa da sağlıklı sonuçlar vermediğinden gerçek koda göre sitede size tanımlanmış …CN veya başka kodlar ile sorgulama yapmanız daha başarılı olacaktır. CN ile biten kodlar China Post olacağından China Post sayfamızda sorgulama yaptığınızda sonuca ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki formdan yawen için sorgulama yapabilirsiniz.
DHL: Sadece AliExpress üzerinde değil, dünya genelinde kalitesini ve hızını ispat etmiş bir kargo şirketi olan DHL ile ürünlerinizi hızlıca teslim alabilirsiniz. DHL ile gönderilmiş olan paketinizi aşağıdaki formdan takip edebilirsiniz.
UPS: AliExpress’te DHL ile birlikte en iyi kargo şirketlerinden biri sadece AliExpress’te değil tüm dünyada kalitesini ispat etmiştir.






Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.