Pages

Kolay Pilav Tarifi (30 Dakika'da Hazır)


Vereceğimiz kolay pilav tarifi ile 20-30 dakikada pilavı servise hazır hale getirebileceksiniz. Yapılışını ve diğer kriterleri eksiksiz yapmanız halinde aileniz ya da misafirleriniz pilavınıza hayran kalacak.

Malzemeler
  • 2 bardak baldo pirinç
  • 3-3,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye (tel şehriye de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet tavuk ya da et bulyon
  • Çeyrek çay bardağı limon suyu
  • Sıvıyağ, tereyağı ve tuz
Yapılışı
  • Yarım saat öncesinde bir kapta ılık suyla pirincinizi ıslatın. Kaynar su olmamasına dikkat edin, bunu yapmamızdaki amaç pirinçlerin şişmesini ve daha dolgun olmasını sağlamaktır.
  • Daha önceden ıslattığımız pirinci güzelce yıkayarak nişastasını ayırın.
  • Varsa teflon yoksa herhangi bir tencereye sıvı yağ ve 1 kaşık kadar tereyağını ekleyin.
  • Biraz kızdıktan sonra arpa şehriyeyi dökün ve biraz karıştırıp, şehriyelerin kızarmasını sağlayın. Çok fazla karartmayın, yoksa şehriyeleriniz taş gibi olacaktır.
  • Üzerine daha önce yıkayıp, suyunu süzdüğümüz pirinci ekleyip bir süre kavurun. Uzun süre kavurmayın pirinçleri yakıp, tadını değiştirebilirsiniz.
  • 3-3,5 bardak sıcak suyu tencereye boşaltın. Kesinlikle soğuk su kullanmayın.
  • Üzerine tavuk bulyonu ufalayarak atın ya da daha önceden ılık suda bekletip ezerek ekleyin.
  • Gerektiği kadar tuz atın.
  • Varsa limon suyu atın. Limon suyu atarak pirinç tanelerinin daha beyaz olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Biraz karıştırıp tencere kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Pirincin kalitesine göre tarifteki suyun ölçüsü değişebilir. Eksik olduğunu düşündüğünüz zaman sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Suyunu çektikten sonra tencere kapağını açık ve tahta kaşığın tersi yardımıyla karıştırın. Böylelikle lapa olmasını engellersiniz.
  • Üzerine kağıt havlu koyarak kapağı kapatıp demlenmesini bekleyin. 15 dakika kadar bekledikten sonra servise hazır duruma gelecektir. Afiyet olsun…