Yaptığımız pilavlar, kimi zaman lapa kimi zaman da dibi
tutmuş olabiliyor. Bunun nedenleri olarak internet sitelerindeki malzemelerin
eksikliği, sizin malzemenizin kalitesi, yanlış yapılan yerler olarak
gösterilebilir. Pilav yapmanın püf noktalarını yazmış olduğumuz yazıyı sonuna
kadar okursanız, siz de iyi pilav nasıl yapılır sorusunun
cevabını öğrenmiş olursunuz.
- Mükemmel
pilav için satın aldığınız pilavın türü önemlidir, bu yüzden
baldo pirinci tercih edebilirsiniz çünkü daha doygun ve daha dolu bir
lezzet sunacaktır.
- Pirinçlerinizi
1-2 saat kadar önceden ılık suda bekletmek, pirinçlerin yumuşamasına ve
daha lezzetli olmasına yardımcı olacaktır.
- Sağlık
sorunlarınız yoksa eğer tereyağını tercih etmenizi tavsiye ediyorum çünkü
pirince tadını veren her zaman için tereyağıdır.
- Pirinçleriniz
ocaktayken hafif kavrulmaya başladığında biraz daha su ekleyin, bu sayede
kuru ya da sert olmasını da engellemiş olursunuz.
- Pilavınızın
diri görünmesini istiyorsanız eğer çok fazla karıştırmamaya ve kaşık
sokmamaya gayret edin, bu sayede pilavınız doğal bir şekilde pişecek ve
pirinçleriniz çok daha diri görünecektir.
- Pilavınızın
yumuşak olduğunu hissettiğiniz anda her zaman yaptığınız gibi gazete
kâğıdı ile dinlendirmekten vazgeçin çünkü bu kez pilav mama haline dönüşecek
ve daha kötü olacaktır. Dinlendirme işlemini yapmadığınız takdirde
pilavınızı normal bir şekilde tüketebilirsiniz.
- Yağ
konusunda eksik kaldığını düşünüyorsanız farklı bir tavada yağı kızartarak
ekstra yağ takviyesinde bulunabilirsiniz, pilavınızın lezzetini hiçbir
şekilde bozmayacaktır.
- Pilavlarınızın
lezzetli olmasını istiyorsanız her zaman için kısık ateşte pişirin aksi
takdirde pilavınız yanabilir ya da en kötüsü dibe yapışarak daha kötü bir
tat sunabilir, bu yüzden biraz sabırlı olmak ve uzun süre bekletmek
gerekiyor.